Aktualno: David Bowie, Robyn, My Bloody Valentine

 

Povodom 45. godišnjice albuma Aladdin Sane izdavačka kuća Parlophone najavila je da će 20. travnja na srebrnom vinilu reizdati tu ključnu ploču Davida Bowieja. Limitirano izdanje moći će se nabaviti samo u fizičkim trgovinama, odnosno neće biti dostupno putem web shopova. Tjedan dana ranije izaći će i remasterirani greatest hits album Changestwobowie koji će pak biti dostupan u svim oblicima – CD-u, vinilu u boji i web downloadu. Prošlo je više od 2 godine otkako je glazbeni svijet izgubio jednu od svojih najvećih ikona, a u međuvremenu je samo u Velikoj Britaniji prodano više od 5 milijuna Bowiejevih ploča.

U komunikaciji s jednim nestrpljivim fanom putem Twittera, karizmatična švedska pjevačica Robyn otkrila je da će ove godine izaći njezina nova solo ploča, prva nakon albuma Body Talk iz 2010. Glazbenica je u međuvremenu objavila 2 kolaboracijska mini albuma – Do It Again s norveškim electro dvojcem Röyksopp i Love Is Free sa svojim jednokratnim bend projektom La Bagatelle Magique. Friška stvar pod imenom Honey prošle se godine pojavila u američkoj TV seriji Girls, no nikad nije bila službeno objavljena

.Članovi My Bloody Valentine potvrdili su da uskoro izlazi novi album nakon kojeg idu na svjetsku turneju. Kevin Shields je izjavio da su namjeravali snimiti EP, no na kraju je bilo dovoljno materijala za čak dvostruki album. Odlučili su napraviti oštru selekciju i planiraju izdati jednostruku ploču koja će trajati 40-ak minuta i imati 6 ili 7 pjesama. Ovaj dublinski bend osnovan je još u prvoj polovici 80-ih i smatra se pokretačem shoegaze žanra. Svoj najznačajniji album Loveless grupa je objavila 1991. nakon čega je uslijedio dulji diskografski prekid sve dok se 2013. nije vratila pločom m b v.