Aktualno: Lucius, The Wombats, Rudimental

Brooklynska indie-rock četvorka Lucius najavila je za početak ožujka novi album Nudes. Za razliku od prijašnjih ploča bit će to akustično izdanje na kojem će se naći 4 prerade njihovih starih pjesama, 3 nove teme i 3 obrade tuđih stvari, uz gostovanja nekih poznatih glazbenika. Ploča je snimana u njujorškim Electric Lady studijima koje je pokrenuo Jimi Hendrix. Najavni singl Neighbors daje naslutiti da će album imati kantautorski zvuk na tragu Cowboy Junkies, bogat snažnim vokalima i harmonijama.

Liverpulski čupavci za neke novije generacije The Wombats pustili su van još jednu stvar pred izlazak svog četvrtog albuma naslovljenog Beautiful People Will Ruin Your Life. Pjesma Cheetah Tongue ima blagi psihodelični prizvuk i uz prošlogodišnji singl Lemon To A Knife Fight nagovještava kako će nova ploča biti vrlo živahna, u maniri najslavnijih dana brit-popa. Album izlazi 9. veljače.

Britanski bend Rudimental koji smo prije nekoliko godina vidjeli na INmusic festivalu objavio je singl These Days. U svom starom stilu grupa je opet ugostila poznate pjevače pa tako u pjesmi sudjeluje zvjezdana ekipa koju čine Jess GlynneMacklemore i Dan Caplen. Zvuk nije tipičan za njihov drum and bass izričaj i ovo je klasična pop stvar, odnosno lagana i sjetna himna posvećena nekim prošlim danima i starim ljubavima. Riječ je o singlu koji će sigurno pronaći svoj put do top lista.