Word Trek answers Word Trek answers Starfish Word Trek answers Turtle Word Trek answers Lion Word Trek answers Octopus Word Trek answers Astronaut Word Trek answers Borox
The XX u Boćarskom domu | Radio 808 – Internet Radio

The XX u Boćarskom domu

00

  Kultni britanski electro pop trio The xx nastupit će u zagrebačkom Boćarskom domu u ponedjeljak, 28. studenog. Kao predizvođač nastupiti će sjajna norveška umjetnica Jenny Hval.

  Jedan od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina, hvaljeni i nagrađivani The xx u Zagrebu će započeti kratak europski tour koji će prethoditi trećem studijskom albumu. To je veliko priznanje za nas jer Zagreb je jedini grad naše regije koji će ih ugostiti i tek jedan od pet europskih gradova koje će posjetiti! Najbliže Hrvatskoj bend će nastupiti u 640 km udaljenom Pragu.

   

  The xx čine Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith. Londonski trio dosad je objavio dva studijska albuma – Mercuryjev nagrađeni debi “xx” i nasljednik “Coexist” koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka.

  Nakon rasprodanih koncerata i festivala, uključujući i njihove Night + Day događaje u Lisabonu, Berlinu i Londonu, grupa je zaokružila koncertne aktivnosti Coexist turneje intimnom, ali izuzetno zapaženom rezidencijom u njujorškom Park Avenue Armoryju. Nakon “Coexist”-a Jamie xx je 2015. objavio solo album “In Colour”, jedan od najzapaženijih elektronskih albuma zadnje dvije godine.

   

   

  The xx su trenutno u studiju i rade na trećem studijskom albumu, a posljednji nastup im datira s početka 2014. godine. S obzirom da u Zagreb dolaze usred kreativne faze lako je moguće da će domaća publika imati priliku premijerno čuti njihovu novu muziku. Na svom web siteu grupa je osim nove turneje podijelila i zanimljiv popis pjesama koje slušaju dok su u studiju. Predizvođačica na ovom ekskluzivnom kratkom touru bit će sjajna norveška umjetnica Jenny Hval. Jenny Hval gradila je svoj jedinstveni stil od debija 2006., ali šire priznanje uhvatila je izdanjima “Innocence Is Kinky” I “Apocalypse, Girl”.

   

  Izvanredne glasovne sposobnosti i netradicionalni aranžmani prožeti elementima poezije, proze, performancea i filma osigurali su joj mnoge skandinavske glazbene nagrade i dugačke svjetske turneje. U Hrvatsku stiže s novim materijalom “Blood Bitch” koji predstavlja potpuno drugačiji zvuk i smjer od svega dosad.

  Pretprodaja ulaznica započinje 18. i traje do 20. listopada isključivo preko sitea grupe: http://thexx.info/tour/. Cijena ulaznice iznosi 170 kn.

  Regularna prodaja kreće 20. listopada u 9:00. Cijena ulaznice iznosi 170 kn do 27. studenog te 200 kn na dan koncerta.

  Boćarski dom

  Slušaj Nas

  Slušaš
  Zlatko Balog - 1st Coffee 01.02.2016
  Slijedi u programu
  • First Coffee - 08:00 - 09:00
  • 808 Sunday Mix - 09:00 - 00:00

  Prati nas

  Nova glazba

  Novi albumi

  NAJAVLJUJEMO