Word Trek answers Word Trek answers Beetle Word Trek answers Raccoon Word Trek answers Panda Word Trek answers Dog Word Trek answers Yamu Word Trek answers Jupiter
Gramatik – Epigram | Radio 808 – Internet Radio

Gramatik – Epigram

00
gramatik_epigram

Pod pseudonimom Gramatik krije se Denis Jašarević, slovenski elektronički producent i DJ koji živi u Brooklynu. Portoroški je glazbenik objavio 8 albuma i 3 EP-ja, a njegova je čitava diskografija legalno dostupna za besplatno skidanje.

Epigram je tako dvanaesto izdanje, izdano putem njegova vlastitog labela Lowtemp. Otvara ga instrumentalna Tempus Illusio, nakon koje dolazi funky hip-hop uradak Satoshi Nakamoto na kojem gostuju bruklinski reper i producent Adrian Lau te čikaški reper ProbCause. Treća stvar, War Of The Currents, nazvana je po povijesnom srazu dvojice strujaša, Tesle i Edisona, dok je na sljedećoj – Native Son – Gramatik ostvario suradnju s Raekwonom (američkim reperom i članom Wu-Tang Clana) i Leom Napierom, londonskim soul pjevačem koji gostuje i na traci Native Son Prequel. Drugi dio albuma počinje s Room 3327 koja se referira na Teslinu sobu 3327 u New Yorku. Inače, Gramatik često navodi Teslu kao idola, a čak mu je posvetio i album Age Of Reason iz 2014. godine. Sedma je traka Eat Liver! remiks Laibacha, a na sljedećoj stvari – Back To The Future – ponovno uskače ProbCause koji unosi dozu hip-hopa u Gramatikovu elektro-funk produkciju. Na plesnoj numeri Corporate Demons, Gramatik je udružio snage s producentom Luxasom, što je rezultiralo još jednim elektro-funk brojem. Zatvarajuća Anima Mundi je downtempo traka na kojoj asistira Russ Liquid, multiinstrumentalist koji zanimljivim pristupom kombinira klasičnu i modernu elektroničku glazbu.

Piše: Ena Carić

Ključne riječi:

Slušaj Nas

Slušaš
Kaleida - Take Me To The River
Slijedi u programu
  • Večernji program - 17:00 - 00:00
  • First Coffee - 08:00 - 09:00

Prati nas

Nova glazba

Novi albumi

NAJAVLJUJEMO