Predstavljamo: Dream Wife

Rockerice sa stavom iz grupe Dream Wife prošlog su mjeseca objavile nastupni album koji je odmah dobio zeleno svijetlo i od publike i od kritike. Energične pjesme, direktne poruke, jednostavne i razigrane gitare, vrhunska produkcija – sve su to elementi koje sadrži njihov istoimeni prvijenac, a ujedno su i garancija da će zanimanje za ovaj londonski bend vremenom trajati i rasti. Na odmet nisu ni izvještaji s koncerata koji govore o brižno pripremljenim, šarenim scenskim nastupima, često upotpunjenim, kao i videospotovi, tematskim elementima poput npr. live svirke u znaku maturalne večeri.

Ovaj poletni punk-rock sastav čine dvije Britanke, gitaristica Alice Go i basistica Bella Podpadec te jedna Islanđanka, pjevačica Rakel Mjöll, dok je četvrti član benda u javnosti manje poznat bubnjar Alex Pavely. Djevojke su se upoznale 2014. u Brightonu gdje su studirale umjetnost i djelovale kao art-grupa koja bi povremeno nastupila i odsvirala obrade pjesama njima dragih izvođača – Bikini KillSleater-KinneyGrimes i Spice Girls, ali u žešćoj rock varijanti. Ime su uzele prema filmu iz 1953., romantičnoj komediji s Caryjem Grantom i Deborom Kerr. Uspjeh tih ranih koncerata brzo im je dao vjetar u leđa i grupa je počela raditi na vlastitim materijalima, što je 2016. rezultiralo prvim izdanjem, EP-jem jednostavno naslovljenim EP01 i objavljenim putem Bandcampa.

Krajem iste godine bend je potpisao za nezavisnu londonsku izdavačku kuću Lucky Number. Uslijedili su energični grunge-pop singlovi u kojima su do izražaja došli njihovi čvrsti stavovi o ravnopravnosti spolova i osobnim slobodama pojedinca. Redale su se pjesme F.U.U.FireSomebodyLet’s Make Out i nanovo snimljena Hey Heartbreaker, da bi cijela priča ovih dana bila zaokružena izuzetnim i zvukom nezaustavljivim albumom. Snagu njihovih live svirki na ploču je prenio Oliver Wright, nadolazeći super-producent koji je zanat učio uz Joea Goddarda i Hot Chip. Grupa se trenutno nalazi na turneji po Australiji, a zatim u ožujku opet stiže u Europu. Kako sada stvari stoje ovo će biti vrlo aktivna godina za Dream Wife, bend čije bi ime ubrzo moglo postati poznato u svakom domu.