Video: Portugal. The Man, U.S. Girls, MGMT

 

Tjedan iza nas bogat je izdanjima koja zaslužuju vaše vrijeme i uho. Od albuma se izdvajaju ploče Joan As Police WomanFranz FerdinandMGMT i The Wombats, a ako možda više volite gledati glazbu – tada stisnite play na ovotjednim video draguljima. Započinjemo s novim singlom Portugal. The Man, pjesmom Keep On, odnosno još jednom numerom skinutom s prošlogodišnjeg hit-albuma Woodstock. Autor spota je Paulin Rogues, Francuz koji dulje vrijeme surađuje s bendom i brine da njihove numere, kao i koncerti, imaju odgovarajuću vizualnu prezentaciju.

Naša ljubimica i američka kantautorica Meg Remy, poznatija pod umjetničkim imenom U.S. Girls, za nekoliko će dana objaviti novi i nestrpljivo čekani album – In A Poem Unlimited. Da su velika očekivanja opravdana potvrdio je još jedan singl, četvrta najavna stvar Rosebud koja nastavlja niz sjajnih pjesama, ali i videospotova snimljenih za malo love i s puno stila. Pjesma podsjeća na Saint Etienne, a u spotu glumi pjevačičin suprug, također glazbenik Slim Twig. Režiju potpisuje Alex Kingsmill.

Problem grupe MGMT je taj da sve što snimi na kraju završi uspoređeno s prvijencem Oracular Spectacular. Treba imati na umu da je prošlo 10 godina od njega i da je ovaj band danas stariji. No u njihovom slučaju to ne znači i ozbiljniji. Kako bi proslavili izlazak nove ploče Little Dark Age dečki su ovih dana objavili i singl Me And Michael. Pjesma se zasniva na jednostavnoj i zaraznoj melodiji, a video za nju je tako blesav da ne može biti ne simpatičan. Prije nego što pitate, svi odgovori su potvrdni. Da – filipinska grupa True Faith stvarno postoji i, da – MGMT su ih zamolili da snime svoju verziju, naslovljenu Ako at si Michael, kako bi priča iz videospota bila još bizarnija.