Aktualno: CHVRCHES, Joan As Police Woman, MGMT

 

Škotski synth-rockeri CHVRCHES objavili su novu stvar Get Out i najavili treći album koji će prema svemu sudeći nositi naslov Friend Or Foe. Pjesma ima nešto izraženiji electro-pop zvuk i česte breakove koji privlače pozornost i pomažu da stvar na prvu uđe u uho. Za to je zaslužan Greg Kurstin, američki producent koji je prije nekoliko dana ponovno osvojio Grammyja u kategoriji Pop producent godine. Datum izlaska albuma još nije poznat, a grupa za ljeto planira pojačane koncertne aktivnosti.

 Suradnja s Gregom bila je potpuno drugačija od načina na koji smo radili prije. Bilo je posebno ugodno i stvari su kliknule kao da je on oduvijek u našem bendu. Mi bismo sami napisali novu pjesmu, a on bi je zatim poslušao i uobličio poput kakvog čarobnjaka.

Stara prijateljica streama osamsto-osmice Joan As Police Woman sljedećeg će tjedna objaviti šesti autorski album Damned Devotion. Ova američka kantautorica, pravim imenom Joan Wasser, poznata je po tome da kroz svoje pjesme analizira vlastite osjećaje i intimne trenutke te se tako nosi sa životnim situacijama. Ništa se nije promijenilo ni kod novog materijala koji su najavili opet vrlo osobni singlovi WonderfulWarning Bell i Tell Me. Prepoznatljive melodije izvanvremenskog zvuka i ovom su prilikom pojačane čvrstim i često inovativnim perkusijama Parkera Kindreda s kojim se glazbenica poznaje još od dana provedenih uz Jeffa Buckleya (ona je bila Jeffova dugogodišnja djevojka, a Parker bubnjar u njegovom bendu).

Tjedan pred nama donosi još jednu zanimljivu ploču. Američki psych-rockeri MGMT vraćaju se nakon gotovo 5 godina s albumom Little Dark Age. Tri pjesme objavljene kao singlovi, naslovna, When You Die i Hand It Over, podigle su interes i dale naslutiti da se grupa, koja je na posljednjim albumima pomalo izgubila kompas, konačno vratila na pravi put zacrtan njihovim izuzetnim prvijencem. Današnje mračne, a opet s dozom humora i ironije napisane pjesme nastale su u suradnji s kantautorom Arielom Pinkom, dok su oko produkcije pomogli Dave Fridmann (poznat po radu s Mercury Rev i The Flaming Lips) i Patrick Wimberly (iz bruklinskog synth-pop dvojca Chairlift).