Međunarodni dan jazza, 30. travnja, na Radiju 808

Na Međunarodni dan jazza, kojeg UNESCO proglašava na inicijativu Sjedinjenih Američkih Država na 36. Općoj skupštini u listopadu 2011. godine a koji se 30. travnja slavi od 2011. godine, želi se okupiti međunarodnu zajednicu širom svijeta kako bi se doznalo više o umjetnosti jazza, njegovom podrijetlu i utjecaju te naglasilo njegovu važnu ulogu kao obrazovnom sredstvu za postizanje zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koje nadilazi razlike.
Tim povoodom, po prvi put na jednom mjestu, u našem radijskom programu okupljamo novinare, menadžere bine, promotore, režisere, vlasnike izdavačkih kuća, Dj-e i producente! Tu su predstavnici država iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Albanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije uz gošću iz Japana i goste iz Italije, i Rusije.
Jedna jazz nacija pod džez zastavom – Svjetski dan džeza Jugoistočna Evropa 2023. koji organizira Jazzysad.
Osim na Radiju 808, 30. travnja, od jutra pa sve do ponoći, slušajte i pratite najfiniju i najnoviju glazbenu jazz selekciju, na još pet radio stanica Radio NULA, Kaseta Radio, Valternativa, Radio Bruškin i Just Music Radio.
Jazzup!