Tjedan na 808 – od 22. siječnja 2018.

Radio 808 u svom programu donosi nekoliko rubrika kojima je cilj predstaviti kvalitetnu novu glazbu. U hiperprodukciji koja je svojstvena za današnje vrijeme ponekad je nemoguće vidjeti stablo od šume. Stoga svakog tjedna izdvajamo samo ono najzanimljivije što se upravo sada događa u zadivljujućem svijetu glazbe.

Prvo mjesto Top 20 Charta emitira se svakodnevno u terminima: 9:30 / 12:00 / 14:30 / 16:30

Ovog tjedna broj 1 je UK pop kolektiv Superorganism i njihov razigrani singl Everybody Wants To Be Famous.

Album tjedna je na rasporedu svakog dana u: 10:30 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / *premijera ponedjeljkom u 10:30

Dream Wife – Dream Wife

Album koji smo dugo čekali! Nakon tri sjajna EP-ja napokon prvi LP s 11 pjesama za londonski ženski pop punk trio Dream Wife. U bandu nazvanom po hollywoodskoj romantičnoj komediji iz 1953. našle su se islandska pjevačica Rakel i njene engleske frendice AliceBella. Zajedno su postale Riot Grrrls v 2.0.

Rubrika Artist Of The Day ide u dva termina, od 11:00 i od 16:00 sati. Ovog tjedna tu prestižnu titulu osvojili su sljedeći izvođači:

PON      First Aid Kit (Stockholm)

Predstavljamo njihov četvrti album Ruins. Sestre Klara i Johanna Soderbergvratile su se s još jednom zbirkom dopadljivog indie folka nadahnutog klasicima Americane.

 

UTO       BØRNS (Los Angeles)

Izašao je drugi album Blue Madonna, 26-godišnjeg kantautora Garreta Clarka Bornsa. Na aktualnom singlu God Save Our Young Blood ugostio je Lanu Del Ray, a zajedno su krenuli i na novu turneju.

 

SRI         Crater (Seattle)

Našu pozornost privukao je njihov drugi album Unearth. Riječ je o synthpop dvojcu koji čine pjevačica Cecilia Gomez i klavijaturistica Kessiah Gordon.

 

ČET        Little Axe (London)

Predstavljamo album London Blues dugovječnog dub-blues projekta dvojice doajena – gitarista Skipa McDonalda i producenta Adriana Sherwooda.

 

PET        tUnE-yArDs (Oakland)

Šećer za kraj tjedna. Četvrti album I can feel you creep into my private life(namjerno stiliziran malim slovima) kultnog art-pop dvojca koji je ponovno u akciji nakon dulje pauze.

Domaći rad je rubrika u kojoj predstavljamo izvođače iz regije. Ide svakodnevno u 15:30 sati.

PON Sassja – Mahale (Tuzla)
UTO Porto Morto – Zadnji dan zime (Zagreb)
SRI Frenkie / Kontra / Indigo – Tupakamaru (Tuzla)
ČET Seine – Spavam (Zagreb / Varaždin)