Izvještaj s Magic Box Online koncerta #3

IVB 5276

Detour. Foto: Ivan Buvinić.

Nakon dva uspješna, proljetna izdanja, online koncerti u zajedničkoj organizaciji Radija 808 i Pozitivnog ritma su dobili zajednički nazivnik – Magic Box, a u subotu 14. studenog održao se i prvi Magic Box koncert. Uživo iz HUB-a 385, od 18 sati do ponoć, na pozornici se izmijenilo šest bendova i izvođača koji su predstavili aktualne tokove na domaćoj sceni. U trenutnoj situaciji svjetske epidemije Magic Box je stvorio skoro pa realno koncertno iskustvo za publiku s druge strane ekrana, kao i za glazbenike, kojima zasigurno nedostaje živih nastupa. Šest sati programa putem web stranice Radija 808, društvenih mreža te aplikacije kojom se publika direktno uključivala u koncert, video i audio live stream za vrijeme emitiranja pratilo je preko 10 tisuća ljudi.

IVB 4885

Sara Renar. Foto: Ivan Buvinić.

Koncert je otvorio zagrebački hardcore punk trio Kevlar Bikini svojim opakim vokalima, masivnim rifovima, pamtljivim bas-linijama i čvrstim bubnjarskim dionicama te predstavio pjesme s novog albuma “OPT-OUTism”, izdanog na Geenger Records.

Dobro ugrijanu scenu preuzeo je posve zvuk pop-rock benda Lili Gee, koji su na sceni od 2017. , iza sebe imaju dva objavljena albuma, a nedavno su potpisali novi ugovor s Croatia records.

IVB 4579

Lili Gee. Foto: Ivan Buvinić.

Na scenu se nakon njih popela Sara Renar s prateća tri glazbenika, te potvrdila svoj specifičan stil u kojem kombinira eksperimentalni / indie / pop, sa suptilnim melodijama i elektroničkim i kazališnim elementima. Nakon zadnje pjesme pridružile su joj se djevojke iz Playground Hustle kako bi zajedno izvele svoju prvu suradnju, pjesmu “Kapital”, da bi nakon toga nastavio solo nastup elektroničkog, hip hop, eksperimentalnog dua Playground Hustle, u kojem je producentica Ivona Eterović (Tonota) zaslužna je za instrumentalni dio, a Marija Magdalena Slović (Megi) za vokalni.

IVB 5032

Plygroudn Hustle. Foto: Ivan Buvinić.

IVB 5471

Plazmatick. Foto: Ivan Buvinić.

Možda najočekivaniji koncert večeri bio je onaj benda Detour s obzirom na to kako je to bio prvi nastup s dvije nove pjevačice – Dorom Mijat i Karlom Krmpotić, nakon odlaska Gine Victorije Damjanović. Svaka od novih vokalistica ravnopravno je otpjevala dio poznatih Detour hitova, a posebno složena set lista je uključivala rjeđe sviranih stvari, kao i premijerno novi singl “Šarena”.

Za sam kraj šestosatnog programa nastupio je producent elektroničke glazbe Plazmatick, koji je već 20 godina na sceni, a nedavno se ponovno aktivirao, te kratkom roku, u samo dva mjeseca izdao čak dva albuma za izdavačku kuću PDV.

IVB 4539

Kevlar Bikini. Foto: Ivan Buvinić.

Odmah na početku emitiranja Magic Box predstavio je prvu od niza nadolazećih tehnoloških inovacija, virtualnog voditelja VR Piru 2.0, isprogramiranog u obliku jaja, koji je kroz emisiju, u paru s voditeljicom Evom Požar, intervjuirao i zabavljao cijenjene goste.

Screen Shot 2020-11-15 at 21.40.30
***

Impressum:

Glavni zvučni zidar: Robert Martinović
Zvučni zidari: Igor Ivanković, Marko Drnić, Leo Hekman
Svjetlo na kraju tunela: Andrija Santro
Kamermanijaci: Krešimir Švajcer, Dardan Berisha, Ivan Fran Prižmić, Mauro Lovrić, Ivan Marinković
Za sukobe s Adobe: Andrej Kršić
Magic Box logo dizajn: Marijana Krbot
Schnell fotograf: Ivan Buvinić
Administrator Zoom poslova: Dominik Janković
Voditeljski par-nepar: Eva Požar, VR Piro 2.0
VR mađioničari: Grow Art & Hiroma Design: Kristijan Bencek, Josipa Bencek, Stefan Vedrina, Mateja Vedrina
Audio & video dirigent: Gordan Antić
Art dirigent: Goran Pirš – Piro
Izvrsni odnosi s javnošću i Pozitivan ritam: Danijel Sikora, Maja Gujinović, Jordan Vudrag, Stjepan Kolobarić
Redateljske palice: Irena Ščurić, Gordan Antić
Koproducenturioni: Gordan Antić, Goran Pirš – Piro
Tate-mate i producenturioni: Ilko Čulić / Radio 808, Vedran Meniga / Pozitivan ritam
Jako veliko hvala: Jasmin Redžepagić, Zlatko Balog, Zoran Veles, Jan Popović, Križan Šestan
Proizveli i zakucali: Radio 808, Pozitivan ritam PDV, HUB 385