Magic Box predstavlja četvrto izdanje Online koncerta

Tri mjeseca nakon zadnjeg izdanja online koncerta, Magic Box je već spreman za još jedno cjelovečernje “skoro pa” stvarno pravo koncertno iskustvo koje će se ovaj put održati u subotu, 30. siječnja, s početkom u 18 sati, u HUB-u 385. I ovaj put Magic Box je pripremio savršenu kombinaciju glazbenika različitih žanrova koji predstavljaju najzanimljivije autore domaće nezavisne i alternativne glazbene scene. Kao dokaz kako glazbenici ni u ova “hrđava” vremena nisu stali stvarati svi glazbeni gosti mahom prestavljaju nova izdanja i projekte.

Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni kroničar Saša Antić kao Alejuandro Buendija stiže u pratnji benda Sinovi predstaviti svoj novi solo album Škrinja, ponajbolji domaći izvozni proizvod na sceni elektroničke glazbe Petar Dundov stiže s novim singlom izdanim za Proton Music, HUB 385 će u “svemir” lansirati Chui kritički hvaljen i nagrađeni svemirski jazz rock sastav, toplinu Kariba i Jamajke gdje su nedavno nastupili donose Brain Holidays, pioniri reggae glazbe u Hrvatskoj, na reggae tragu ali s afro-soul ethno-beats harmonijama stiže autentična i neposredna Aklea Neon, a basist i pjevač grupe Igralom Dimitrije Simović predstavit će svoj novi projekt Dimitrije Dimitrijević i friški album Čar-pitanje.

Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama s Radio 808 web straniceFacebook stranice Radija 808, Radio 808 youtube kanala, te putem niz drugih partnerskih kanala (Pozitivan ritamPDVPločnik…).

Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni kroničar Saša Antić kao Alejuandro Buendija nedavno je javnosti predstavio svoj novi solo album Škrinja. Na albumu društvena problematika se tematizira kroz vrhunsku liriku i puno crnog humora, a riječ je o pjesmama koje su nastale u posljednjih pet godina. Album Škrinja finaliziran je za vrijeme pandemijske karantene. Alejuandro Buendija na Magic Box dolazi u pratnji benda Sinovi.


Alejuandro Buendija


Petar Dundov je sinonim za svjetski prepoznat i cijenjen techno. On je zasigurno najpoznatiji hrvatski DJ i sjajan producent koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najjače domaće autore te je prvorazredni glazbeni izvozni proizvod. Iza sebe ima veliki broj singlova, albuma te nastupa na festivalima i u klubovima diljem svijeta. Aktualni singl Salvation / Nature of Nature objavljen za Proton Music ujedno je i njegovo prvo solo izdanje za taj label, na kojem je do sada izdao nekoliko odličnih remikseva.

Petar Dundov


Chui je kritički hvaljen i nagrađeni svemirski jazz rock sastav iz Zagreba. Snažno nadahnuti starim znanstveno-fantastičnim filmovima, TV-om i stripovskom kulturom stvaraju jedinstvenu glazbu, čvrsto ukorijenjenu u jazzu, ali hrabro koketirajući i s drugim žanrovima. Synthwave 80-ih, Canterbury prog rock, brojni stilovi elektroničke glazbe u rasponu od techna do UK garagea, Dillini hip hop taktovi, čak i jazzcore – sve to možemo naći Chuijevoj pjesmarici. 2015.

Chui


Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. U 20 godina rada iza sebe imaju na stotine koncerata, pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa: Stereo RootsSave Peace Babylon DeleteSystem ErrorSystem Error Remix Side i Jamaican Connection. Početkom 2020. godine održali su i koncert u Kingstonu na Jamajci. Toplinu karipskih ritmova Jamajke, Brain Holidays najbolje predstavlja na nastupima uživo gdje njihova čarolija dolazi do potpunog izražaja.

Brain Holidays


Autentična, neposredna, radijantna. Aklea Neon, osječka kantautorica i putujuća glazbenica, svoje afro-soul, ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Magnetske prisutnosti – nastup joj prolaze u bljesku, a ostaju u kukovima još danima. Njezin nastup na Dori zamijetili su kritičari i publika, a svakim danom stječe mnoštvo novih poklonika.

Aklea Neon


Dimitrije Dimitrijević (Dimitrije Simović), glazbenik iz Niša s adresom u Zagrebu, basist i pjevač grupe Igralom grupe, nedavno je objavio kantautorski debi album Čar-pitanje. Na albumu je svojevrsna lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne glazbe. S obzirom na to da Dimitrije rad na ovom albumu smatra jednom od prijelomnih točaka u svom životu, naziv albuma se našao prikladnim. Čar-pitanje je za Dimitrija pitanje koje sobom nosi promjenu države, grada, života, a ima samo jedan točan odgovor.

Dimitrije Dimitrijević


Maja Gujinović


Facebook event