Tjedan na 808 – od 12. veljače 2018.

U programu Radija 808 provjerite redovite rubrike i otkrijte što je trenutno u špici. Uz album tjedna, a to je Little Dark Age grupe MGMT, tu je još nekoliko vrhunskih ostvarenja koja ćemo zavrtjeti kao izvođače dana. Uštekajte se u web stream ili nas potražite na kanalima 9C i/ili 11C digitalnog DAB+ radija.

Prvo mjesto Top 20 Charta emitira se svakodnevno u terminima: 9:30 / 12:00 / 14:30 / 16:30

Na vrhu top liste nalaze se londonski Django Django i naslovna pjesma s albuma Marble Skies.

Album tjedna je na rasporedu svakog dana u: 10:30 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / *premijera ponedjeljkom u 10:30


MGMT – Little Dark Age

Malo je bendova imalo veći početni kapital od MGMT-a. Briljantnim debi albumom Oracular Spectacular iz 2007. Andrew VanWyngarden i Ben Goldwasser osvojili su jednu od ključnih pozicija na globalnoj indie pop sceni. Drugim i trećim albumom ušli su dublje u psihodeliju, sa začudnim i zanimljivim rezultatima, ali ipak bez pjesama koje bi mogle zamijeniti ultimativne stare hitove. Četvrti album Little Dark Age napokon je donio ono su fanovi strpljivo čekali desetak godina. Proslavljeni producent i manje-više stalni suradnik u psihodeličnim eksperimentima Dave Friedmanovdje je ostao u drugom planu, dok se kao novi studijski asistent ubacio brooklynski susjed Patrick Wimberly iz Chairlifta koji je veći dio albuma povukao prema razigranom synth popu. Andrew i Ben odgovorili su s nekoliko zaraznih refrena u pravoj dobitnoj kombinacija za MGMT!

 

 

 

 

Rubrika Artist Of The Day ide u dva termina, od 11:00 i od 16:00 sati. Ovog tjedna tu prestižnu titulu osvojili su sljedeći izvođači:

PON      Marmozets

Marmozets su počeli kao tinejdžerski emocore bend iz Bingleya u Yorkshireu. Na drugom albumu Knowing What You Know sve zvuči puno ozbiljnije, u produkciji legendarnog Gila Nortona.

 

UTO       Rhye

Nova ploča nosi ime Blood. Na početku duo, danas solo projekt Mikea Milosha, kanadskog pjevača i producenta s kalifornijskom adresom. Drugi album za Rhye opet je vrlo specifičan spoj electro, R&B i soft rock elemenata.

 

SRI         Phil Good

Phil Good su kalifornijski indie electro newcomeri s tri objavljena singla i minimalističkom preradom Talking Heads klasika This Must Be The Place.

 

ČET        Joan As Police Woman

Predstavljamo Damned Devotion, peti album kultne američke kantautorice Joan Wasser.

 

PET        U.S. Girls

I ovog tjedna najslađe izdanje stiže pred vikend. U.S. Girls je pseudonim američko-kanadske glazbenice Meg Remy, a novi album In A Poem Unlimitednjeno je ponajbolje izdanje.

 

 

Domaći rad je rubrika u kojoj predstavljamo izvođače iz regije. Ide svakodnevno u 15:30 sati.

 

PON Darko Rundek & Ekipa – Barbara (Zagreb)
UTO Lava – Bambi (Zagreb)
SRI Hibrid – Cvijet crni (Sarajevo)
ČET Punčke – Valovi (Vinkovci / Zagreb)