Tjedan na 808 – od 19. veljače 2018.

 

U tjednu koji slijedi očekuje nas zagrebački koncert islandske grupe Vök koju ćemo još jednom predstaviti kroz rubriku Artist Of The Day. Tu su i druga izdanja koja dobivaju svojih 15 minuta slave, a od albuma najviše nas se dojmila ploča Meg Remy aka U.S. Girls – In A Poem Unlimited. Tune in to digital DAB+ Radio 808 na kanalima 9C i/ili 11C ili putem klasičnog starog web streama.

Prvo mjesto Top 20 Charta emitira se svakodnevno u terminima: 9:30 / 12:00 / 14:30 / 16:30

I mi imamo svog Justina Biebera, a on se zove Rat Boy. Mladi Englez koji barata ostavštinom Beastie BoysaClashovaca i brit-popa našao se na vrhu liste s pjesmom Slave To The System.

 

 

Album tjedna je na rasporedu svakog dana u: 10:30 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / *premijera ponedjeljkom u 10:30

U.S. Girls – In A Poem Unlimited

U.S. Girls je samo jedna cura po imenu Meg Remy. Krenula je iz Illinoisa i skrasila se u Torontu, odakle je s prošlim albumom Half Tree dobacila do snimanja za utjecajni indie label 4AD i do nominacija za kanadske glazbene nagrade Juno i Polaris. Dok je na početku kantautorske karijere bila zaokupljena nojzičnim DIY eksperimentima, Meg je s novim albumom In A Poem Unlimited pokazala kako se suvremeno žensko može izvanredno uklopiti u različite stilove, od indie rocka i art popa do retro disca.

Rubrika Artist Of The Day ide u dva termina, od 11:00 i od 16:00 sati. Ovog tjedna tu prestižnu titulu osvojili su sljedeći izvođači:
PON      Vök

Live@Tvornica 23. veljače. Islandski indie-electro kvartet Vök na prvoj europskoj turneji promovira debitantski album Figure.

 

UTO       Django Django

EP Marble Dubs je dodatak novom albumu Marble Skies. Ovaj EP donosi šest electro-dub verzija.

 

SRI         General Elektriks

Carry No Ghosts je šesti album pariškog klavijaturista Hervea Saltersa i njegovog retro-electro-funk benda General Elektriks.

 

ČET        The Wombats

Predstavljamo ploču Beautiful People Will Ruin Your Life, četvrti album liverpulskih indie rokera.

 

PET        Loma

Loma je novo ime u katalogu kuće Sub Pop i novi bend Jonathana Meiburga, frontmena teksaškog Shearwatera. Predstavljamo istoimeni album.

Domaći rad je rubrika u kojoj predstavljamo izvođače iz regije. Ide svakodnevno u 15:30 sati.

 

PON Nipplepeople – Nikada (Zagreb)
UTO Jan Kinčl & Reggis Katie – Florette (Zagreb)
SRI Sassja – Klikat (Tuzla)
ČET Nikola Vranjković – Vi ste mi al’ mi smo oni (Beograd)

SHARE

Labels

album tjednaradio 808raspored