Tjedan na 808 – od 26. veljače 2018.

 

Još jedan tjedan bogat izvanserijskim izdanjima je pred nama. S obzirom na to da je Album Of The Week samo jedan, a sa simpatičnom grupom Superorganism nitko se trenutno ne može takmičiti, preostala izdanja stavili smo u rubriku Artist Of The Day. Provjerite što donosi sljedećih 7 dana u programu Radija 808. Tune in to digital DAB+ na kanalima 9C i/ili 11C ili slušajte putem klasičnog starog web streama.

Prvo mjesto Top 20 Charta emitira se svakodnevno u terminima: 9:30 / 12:00 / 14:30 / 16:30

Meg Remy aka U.S. Girls i pjesma Pearly Gates kojom propituje religiju i svoj susret sa Svetim Petrom, opasnim izbacivačem pri bisernim vratima, ovog su tjedna broj 1.

Album tjedna je na rasporedu svakog dana u: 10:30 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / *premijera ponedjeljkom u 10:30


Superorganism – Superorganism
Diskografska kuća Domino Records, koja je lansirala Franz Ferdinand i Arctic Monkeys, najbrže je reagirala na senzacionalni Superorganism. Interkontinentalni indie art pop kolektiv s londonskom adresom i uporištem na internetu prije godinu oglasio se zaraznim singlom Something For Your M.I.N.D. S približavanjem izlaska debitantskog albuma Superorganism (release 2.03., hvala Dancing Bearu za najavni promo sampler) posložile su se baš sve kockice u ovom nesvakidašnjem spoju mladosti i iskustva. Njihova japanska pjevačica Orono Noguchi tek je proslavila 18. rođendan. Najistaknutiji muški član, svestrani novozelandski muzičar Mark Turner čak je petnaestak godina stariji. Karijeru je počeo 2007. u Wellingtonu sa synthpop duom Little Pictures, a nastavio kao frontmen indie rock benda The Eversons. Orono je upoznala novozelandsku ekipu kao veliki fan Eversonsa na koncertu u Tokiju. Potom su se našli u Londonu i sklopili 8-člani tim za Superorganism, zajedno s curama i dečkima iz Engleske, Australije i Koreje. U jednoj od prvih recenzija albuma istaknuta je intrigantna usporedba s Gorillaz, ali to ćemo odmah demantirati. Superganism predstavlja nešto posve novo i drugačije, možda najraniju anticipaciju pop zvuka 2020-ih.

Rubrika Artist Of The Day ide u dva termina, od 11:00 i od 16:00 sati. Ovog tjedna tu prestižnu titulu osvojili su sljedeći izvođači:

PON     POLIÇA & s t a r g a z e

Predstavljamo album Music For The Long Emergency. Riječ je o transatlantskoj suradnji kultnog indietronica benda POLIÇA iz Minneapolisa i klasičnog orkestra s t a r g a z e iz Berlina. Na zajedničkom albumu radili su 18 mjeseci.

UTO     Pale Waves

Manchester nove generacije. Debitantski EP All The Things I Never Saidnaveliko hvaljenog indie-pop kvarteta Pale Waves. U pohvalama prednjače NMEBBC, a neki ih već uspoređuju s The Cure.

SRI        Until The Ribbon Breaks

Predstavljamo drugi, istoimeni album velškog electro-funk dvojca Until The Ribbon BreaksPete Lawrie-Winfield i Elliot Wall ponovno su u akciji, tri godine nakon prvijenca A Lesson Unlearnt.

ČET       Geowulf

Geowulf su pjevačica Star Kendrick i gitarist Toma Banjanin – australski par s londonskom adresom, specijalisti za dream pop i ljetnu atmosferu. Debitantski album Great Big Blue uključuje 5 singlova koje smo slušali u pripremnom razdoblju od skoro 2 godine.

PET        Daily Bread

Elektroničar iz Atlante Rhett Whatley a.k.a Daily Bread, najprije je zapažen kao remixer za Pretty Lights. Na četvrtom albumu On The Daily predstavio se ubojitom mješavinom dubstepa, hip hopa, bluesa, soula i southern rocka. Free download putem Bandcampa!

Domaći rad je rubrika u kojoj predstavljamo izvođače iz regije. Ide svakodnevno u 15:30 sati.

PON Nipplepeople – Nikada (Zagreb)
UTO Jonathan – Never Meant To Be Here (Rijeka)
SRI Suicidal & General Woo – Tu sam doma (Zagreb)
ČET Crvi – Zgužvana pesma (Beograd)