Tjedan na 808 – od 29. siječnja 2018.

 


U tjednu koji je pred nama preslušavat ćemo odličan novi album grupe Django Django i donijeti odgovore na neka pitanja za koja do jučer nismo ni znali da nas zanimaju. Poput onog: Gdje je danas i što radi Sean Dickson iz The Soup Dragons? Redovite rubrike čekaju vas u redovitim terminima na DAB+ prijemnicima ili u streamu Radija 808.

Prvo mjesto Top 20 Charta emitira se svakodnevno u terminima: 9:30 / 12:00 / 14:30 / 16:30

Na vrhu top liste ovog tjedna je Powerdance i pjesma Safe And Happy Place. Jedan od ljudi iza ovog disco projekta je Luke Solomon koji će na ljeto nastupiti kod nas sa svojim DJ setom na Defected Croatia festivalu koji se održava u Tisnom od 9. do 14. kolovoza.

 

Album tjedna je na rasporedu svakog dana u: 10:30 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / *premijera ponedjeljkom u 10:30

Django Django – Marble Skies
Prije bliskog susreta na preklanjskom INmusiculondonski art rock sastav Django Django dvaput nas je razveselio odličnim albumima pa još jedno vrhunsko izdanje nije nikakvo iznenađenje. Treći album Marble Skies je stilski šareniji od prethodnika, s vrlo zanimljivim izletima u dancehall, acid house i surf rock ritmove. Novi momenti su i gostujući ženski vokali Anne Prior (Metronomy) i Rebecce Taylor (Slow Club), ali cijela ploča opet je obojena prepoznatljivim psihodeličnim tonovima.

Rubrika Artist Of The Day ide u dva termina, od 11:00 i od 16:00 sati. Ovog tjedna tu prestižnu titulu osvojili su sljedeći izvođači:

PON      Portugal. The Man (Portland)

Live @ INmusic 2018! Jedan od najboljih američkih psych rock bendova napokon dolazi u Hrvatsku.

 

UTO       Rat Boy (Cheimsford, Essex)

Predstavljamo novi EP Civil Disorder. 22-godišnji engleski kantautor Jordan Cardy alias Rat Boy više puta je pokazao da podjednako dobro kuži Beastie BoysFatboy SlimaArctic Monkeys i BlurThe Streets i The Clash. Ovo je najnovija potvrda njegove svestranosti.

 

SRI         Confidence Man (Brisbane)

Indie electro funk kvartet s tri singla i kult statusom u rodnoj Australiji. Ulaz u Europu osiguran je kroz deal s PIAS distribucijom.

 

ČET        Calexico (Tuscon, Arizona)

Novi album The Thread That Keeps Us. Doajeni Americane ponovno u akciji. Deset studijski album u njihovoj 20-godišnjoj karijeri.

 

PET        HIFI Sean & Salvoy (London)

Predstavljamo EP Slipped Discs Vol. 2: Midnight Riot. Za kraj tjedna ostavili smo jednog zaboravljenog lika iz 90-ih. Sean Dickson, bivši frontmen škotskih The Soup Dragonsa, danas živi u Londonu i producira nudisco pod imenom HIFI Sean.

Domaći rad je rubrika u kojoj predstavljamo izvođače iz regije. Ide svakodnevno u 15:30 sati.

 

PON Who See – Pucačina po Budvi (Kotor)
UTO Bilk – This Is What Should Be (Zagreb)
SRI Sajsi MC – Kod tvoje devojke (Beograd)
ČET Jonathan – Something To Cry About (Rijeka)