Tjedan na 808 – od 5. veljače 2018.

Novi tjedan na Radiju 808 donosi nova izdanja i izvođače koji stvaraju trenutno najizazovniju glazbu. Jeste li se već susreli s dvojcem Field Music? Ovaj art-rock bend snima najbolju pop mjuzu koja nikad neće doći do komercijalnih medija, ali je zato redovito prisutna u našem programu. Njihova ploča je album tjedna, a tu su i drugi materijali koji će obilježiti dane pred nama.

Prvo mjesto Top 20 Charta emitira se svakodnevno u terminima: 9:30 / 12:00 / 14:30 / 16:30

Godine sviranja po svakoj zabiti na svijetu konačno su urodile plodom za Portugal. The Man. Pjesma Rich Friends stigla je na vrh top liste, a grupa sada napokon može birati svoje nastupe i festivale, poput INmusica gdje ćemo ih vidjeti ovog ljeta.

Album tjedna je na rasporedu svakog dana u: 10:30 / 13:00 / 15:00 / 17:00 / *premijera ponedjeljkom u 10:30

Field Music – Open Here

 

Art rokeri Field Music iz Sunderlanda dugo su čekali pravi momenat. Bend koji vode braća David i Peter Brevis tek je četvrtim albumom Plumb dohvatio nominacija za prestižnu nagradu Mercury, a zatim je preklanjski LP Commontime donio ultimativni radijski hit The Noisy Days Are Over i dodatno pogurao Field Music. Šesti album Open Here na tragu je uspješnog prethodnika, a novi favorit je pjesma No King No Princess.

Rubrika Artist Of The Day ide u dva termina, od 11:00 i od 16:00 sati. Ovog tjedna tu prestižnu titulu osvojili su sljedeći izvođači:

PON      St. Vincent (New York)

Početak tjedna s još jednim velikim pojačanjem za INmusic festival.

 

UTO       Anna Burch (Detroit)

Pjevačica detroitskog indie folk sastava Frontier Ruckus u malo drugačijem izdanju, s prvim samostalnim albumom Quit The Curse.

 

SRI         Nightmares On Wax (Leeds)

Premier liga klupske downtempo elektronike nikako ne može bez staroga Georgea Evelyna. Predstavljamo osmi studijski album Shape The Future u impresivnoj diskografiji Nightmares On Wax.

 

ČET        Okka (Provo, Utah)

Američki indietronica bend s debitantskim albumom Body Of Swan i interesantnom preradom Queena Under Pressure.

 

PET        Curumin (Sao Paolo)

Boca je četvrti album za brazilskog samba/funk/jazz/hip-hop inovatora. Luciano Nakata Albuquerque alias Curumin dočekao je prvu dobru priliku 2005. kad su ga skužili Blackalicious. S novim albumom stigao je do nominacije za Latin Grammy.


Domaći rad 
je rubrika u kojoj predstavljamo izvođače iz regije. Ide svakodnevno u 15:30 sati.

 

PON Punčke – Valovi (Vinkovci / Zagreb)
UTO Nimbus – Tko će znati (Zagreb / Zadar)
SRI Sara Renar – Gdje povlačiš crtu (Zagreb)
ČET Eleven – Lament (Šabac)